top of page

M3: Tema 4 - Workflow.


FLUX DE LUCRU DIGITAL

Dacă ați îndeplinit vreodată aceeași sarcină din nou și din nou, sunt șansele să fi dezvoltat o rutină, o serie de pași care au eliminat variațiile și problemele din proces. În fotografia digitală numim această rutină fluxul de lucru. Creativitatea se limitează la pașii de captare și editare din rutina care, de altfel, este foarte structurată. Deși fiecare fotograf își personalizează fluxul de lucru pentru a-și satisface propriile nevoi, toate includ unele variații ale următorilor pași - fiecare dintre acestea putând fi împărțit mai mult într-o serie de subpași. Lucrul interesant despre Aperture și Lightroom este că se ocupă de toți acești pași, oferind o soluție de flux de lucru end-to-end.

PASUL 1. CAPTURAREA FOTOGRAFIILOR

Când ridicați camera la începutul unei sesiuni, primii pași legați de fluxul de lucru includ verificarea dacă obiectivul este curat, bateria este încărcată, cardul de memorie este în cameră și are suficientă capacitate de stocare pentru numărul de fotografii pe care le aveți. intenționați să fotografiați și toate setările sunt așa cum doriți.

PASUL 2. DEPOZITAREA ȘI ORGANIZAREA FOTOGRAFIILOR

După capturarea imaginilor, de obicei le transferați pe un computer pentru o stocare mai permanentă. Pe măsură ce faceți acest lucru, trebuie să le transferați într-un mod organizat, astfel încât să puteți găsi rapid imagini mai târziu. Cele mai recente programe de gestionare a imaginilor oferă o serie de instrumente care facilitează acest lucru, cum ar fi capacitatea de a clasifica imaginile, de a adăuga cuvinte cheie și de a sorta imaginile după un număr de criterii.

PASUL 3. EDITAREA FOTOGRAFIILOR

Când o fotografie este într-un format digital, o puteți edita sau manipula cu un program de editare foto. În unele cazuri, îmbunătățiți o imagine prin eliminarea sau reducerea defectelor acesteia, ajustându-i tonurile, culorile și claritatea. În alte cazuri, ajustați o imagine pentru un anumit scop, poate pentru a o micșora pentru a fi trimisă prin e-mail sau postată pe un site Web. Cele mai recente programe precum Aperture de la Apple și Lightroom de la Adobe fac îmbunătățirea imaginilor mult mai ușoară, iar toate modificările sunt nedistructive, astfel încât să poată fi anulate în orice moment.

PASUL 4. ÎMPĂRȘIȚI FOTOGRAFII

Odată ce o imagine este așa cum o doriți, veți descoperi că există multe modalități de a o afișa și de a o partaja. Acestea includ imprimarea acestuia (pe aproape orice, de la hârtie artistică la căni de cafea), inserarea lui într-un document, postarea lui pe un site web de partajare a fotografiilor sau pe un blog, trimiterea prin e-mail, inclusiv într-o carte tipărită sau într-o prezentare de diapozitive care este redat pe un DVD player conectat la televizor sau la o unitate DVD dintr-un computer sau afișându-l într-o ramă foto digitală.

PASUL 5. ARHIVAREA ȘI COPIA DE SUPPRIMARE A FOTOGRAFIILOR

Când aveți fotografii pentru care nu aveți nicio utilizare imediată, dar doriți să le salvați, sau fotografii importante pe care nu doriți să le pierdeți, le puteți copia pe CD/DVD-uri sau chiar pe alt hard disc. Dacă apoi ștergeți imaginile de pe hard disk de pe sistemul dvs. principal, fișierele rămase sunt denumite fișiere de arhivă. Dacă le păstrați și pe sistemul principal, duplicatele sunt numite copii de rezervă.

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page