top of page

M3: Tema 06 - Pregatirea pentru imprimare a imaginilor digitale.

Elementele necesare pentru realizarea unui document digital ideal sunt:

schița:

- schița de obicei nu trebuie să conțină multe detalii, ea trebuie să urmărească elementele necesare(logo, text, etc.), poziția acestor elemente în pagină și raporturile dintre aceste elemente.

template pentru inspirație:

 - un template este un document electronic cu design realizat pe dimensiuni si formate standard: carti de vizita, felicitari, pagini cu antet, brosuri, etc.

setarea documentului:

- un document electronic este o pagina virtuala cu anumite dimensiuni, alese de noi sau standard (A4 reprezinta 297mm x 210mm, o carte de vizita standar este de 90mm x 50mm).

reguli de desktop publishing pentru design:

 - scopul acestor reguli sunt realizarea unor documente cu aspect atragator si pregatirea lor pentru tipar.

 - dupa realizarea layout-ului este timpul pentru aplicarea regulilor de desktop publishing.

reguli de desktop publishing pentru tipar:

- aceste reguli nu sunt necesare daca este vorba de o imprimare pe sisteme digitale (imprimante laser, inkjet) dar se impun a fi realizate daca este vorba de trimiterea documentului la tipografie.

realizarea unui proof (pentru bunul de tipar):

 - în afara de necesitatea calibrarii monitorului pentru a fi siguri ca vedem culorile corecte este necesara si o verificare prin imprimare, a ceea ce am realizat in documentul digital.

tiparirea / imprimarea proiectului:

 - odata realizati pasii de mai sus documentul este gata pentru a fi trimis la imprimare, indiferent daca este vorba de imprimante laser, inkjet, tipar, serigrafie sau tampografie.

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page